La mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato ha presentat al Palau de la Música ‘Eden’. Un recital teatralitzat, homònim del disc enregistrat el 2022, que fa un recorregut per composicions de diverses èpoques amb la contemplació de la natura com a denominador comú. Va concebre el projecte durant el confinament. “Hi va haver quelcom de poderós en el silenci i en la reconnexió amb la terra, els flors i els arbres”, explica la mezzo.

DiDonato, guanyadora de tres premis Grammy i un Premi Olivier 2018, ha cantat acompanyada per la formació Il Pomo d’Oro, un referent del repertori barroc, sota la batuta de Maxim Emelyanychev. ‘Eden’ és un recital teatralitzat, amb posada en escena de Marie Lambert-Le Bihan. El repertori no segueix cap ordre cronològic, i alterna obres d’autors del Renaixement poc concebuts, com Valentini i Marini, amb compositors contemporanis (Rachel Portman) i cançons de Copland, Mahler o Wagner.

Orfeó Català i Palau Vincles

La mezzosoprano ha estat fent un taller amb el Cor Mitjans de l’Orfeó Català i els Cors Juvenil i Infantil de Palau Vincles per preparar el tema ‘Seeds of hope’, que han interpretat després del recital de DiDonato. “És la 31a ciutat on es canta. L’han cantat uns 1.900 nens”, comenta la cantant. La lletra es va fer a partir de propostes de nens del Canterbury Choir de la Bishop Ramsey CE School de Londres, després que se’ls preguntés què passaria si els arbres poguessin cantar.