Un concert solidari a L’Auditori per condemnar la guerra a Ucraïna amb Joyce DiDonato i Jordi Savall

La sala Pau Casals de L’Auditori de Barcelona acull, dimecres 30 de març, a les 20 h, el ‘Concert per la pau’, organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Victoria de los Ángeles, en benefici del projecte ‘Ucraïna ens necessita’, de la Creu Roja.

El concert ofereix un cant a la pau i de condemna a qualsevol conflicte bèl·lic, apostant per la música com a element de cohesió universal entre pobles, en condemna a la guerra iniciada per Rússia a Ucraïna.

Dins del repertori programat s’hi podrà escoltar ‘Prayer for Ucraine’ de Valentin Silvestrov, dirigit per Ernest Martínez Izquierdo; ‘La gran porta de Kiev’ de Modest Mussorski i dirigit per Xavier Puig; ‘Adagio’ dirigit per Jordi Mora; ‘Da pacem domine’, d’Arvo Pärt i sota la direcció de Jordi Savall; ‘Morgen” Op. 27/4’ de Richard Strauss, amb la interpretació de la mezzosoprano Joyce DiDonato i dirigit per Pedro Pardo; ‘Nimrod Adagio’, dirigida per Tomàs Grau; la ‘9a Simfonia (4rt moviment)’ de Ludwig van Beethoven, dirigida per Salvador Brotons i ‘Madrigal sobre un tema popular ‘El Cant dels ocells”, de Xavier Monstalvatge, amb l’Escolania de Monsterrat i la violoncel·lista Miquel Keenan Fuentes i la direcció d’Antoni Ros Marbà.

L’Orquestra i el cor per la Pau s’ha creat específicament per aquesta ocasió amb músics voluntaris provinents de les principals institucions barcelonines, i tota la recaptació de les entrades -d’entre 15 i 25 €- es destinarà a la Creu Roja en la seva missió a Ucraïna.

Time Out